Gyenge nyitás New Yorkban

Indexcsökkenéssel indult a kereskedés hétfőn az amerikai értékpapírpiacokon a vártnál kedvezőtlenebb makrogazdasági mutatók miatt.
MTI-Eco, 2013. április 15. hétfő, 15:59
Fotó: Napi.hu

New Yorkban a kereskedés kezdetén a Dow 0,44 százalék, az S&P 500 index 0,56 százalék, a Nasdaq Composite index pedig 0,54 százalék veszteséget mutatott.

Áprilisban a vártnál nagyobb mértékben lassult a feldolgozóipar teljesítményének növekedése New York államban. Kína első negyedévi GDP-növekedési üteme a várt 8,0 százalék helyett évi 7,7 százalékra csökkent az előző negyedévi 7,9 százalékról.

Pénteken az indexek a kiskereskedelmi forgalom márciusi visszaesésére és a vártnál gyengébb Thomson-Reuters/Michigan Egyetem üzleti hangulatindexre csökkentek, de legalábbis nem emelkedtek: a Dow 30 index változatlan szinten zárt, az S&P 500 index 0,28 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,16 százalékkal gyengült.

A pénteki veszteséggel az indexek négy egymást követő napi emelkedésnek vetettek véget, amelynek keretében a Dow és az S&P 500 is új csúcsra tett szert. A hetet azonban még a pénteki gyengüléssel együtt is az idei második legjobb eredménnyel zárták az indexek.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK