Gyenge nyitás New Yorkban

Csökkenő indexekkel indult a kereskedés szerdán a New York-i piacokon, miután a görög adósságválság megoldását övező optimizmus a jelek szerint korai volt.
MTI, 2015. június 24. szerda, 15:56
Fotó: MTI/EPA

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,26 százalékkal, a tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,07 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,08 százalékkal állt keddi záróértéke alatt a nyitást követő percekben.

Kedden enyhe erősödéssel zártak a New York-i piacok. A Dow Jones 0,14 százalékkal, az S&P 500 0,07 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig 0,12 százalékkal emelkedett.

Az olaj jegyzése az amerikai olajkészletek csökkenésének és az iráni atomprogramról szóló megállapodás körüli bizonytalanságnak a hatására enyhén erősödött. Szerdán kora délután a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordóját (159 liter) 61,10 dollárért adták a New York-i árupiacon (NYMEX), 9 centtel drágábban, mint kedden.

Az északi-tengeri Brent minőség ára 10 centtel 64,55 dollárra emelkedett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK