Gyenge volt a Nasdaq, mégis új csúcsot ütött

A szerdai zárószintek közelében indult a kereskedés az amerikai tőzsdéken csütörtökön, de látványos elmozdulás az indexek értékében egész nap nem volt látható. Azonban a Nasdaq 0,4 százalékos erősödése is elég volt ahhoz, hogy új csúcsot üssön - írja a Portfolio.hu.
portfolio.hu, 2015. február 26. csütörtök, 22:31
Fotó: Reuters

Az S&P 500 0,2 százalékkal, a Dow Jones értéke 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a Nasdaq 0,4 százalékot erősödött, utóbbi így még egy lépést tett az 5000 pontos lélektani szint felé.

A befektetőket a negatív tartományba süllyedő tengerentúli inflációs adat sem hozta lázba. Az Egyesült Államokban éves alapon 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak. Az energia- és élelmiszeráraktól tisztított maginfláció ugyanakkor 1,6 százalékon stagnált, azaz érdemi további dezinflációról nem beszélhetünk.

Az előző heti friss munkanélküli segélykérelmek száma a várt 288 ezer helyett 313 ezer főre emelkedett a két héttel ezelőtti 282 ezer főről. Míg a tartós cikkek rendelésállománya 2,8 százalékkal bővült a várt 1,7 százalékos növekedés helyett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK