Gyenge volt Ázsia

A tegnapi gyenge amerikai záró és a mai reggeli mínuszos határidők eredőjeként negatív tartományban zártak az ázsiai indexek. Az európai határidők pedig 1 százalék körüli csökkenést áraznak a mai nyitásra.
portfolio.hu, 2011. május 25. szerda, 08:35
Fotó:

A vezető távol-keleti indexek közül a japán Nikkei 0,6, az ausztrálS&P ASX 200 1, a dél-koreai Kospi 1,2 százalékot veszített az értékéből. A kínai Shanghai Composite jelenleg 0,5 százalékos csökkenést mutat.

A Nikkei legnagyobb kapitalizációjú komponensei közül a Toyota 2,2 százalékkal került feljebb, de az elmúlt napok alulteljesítése után a pénzügyi szektor is jól teljesített. A Toyota mai szép menetelését segítette, hogy a társaság bejelentése szerint a termelésének a 90 százaléka helyreáll júniusban a szigetországban. Ez kedvező hír, mivel a korábbi várakozások 70 százalékos szinttel számoltak.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK