Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A  Nasdaq Composite hajszálnyi többlete mellett veszteséggel zártak pénteken a vezető New York-i részvényindexek. Igaz, az elmúlt kilenc napban először gyengülő DJIA havi többlete így is bő négy százalék lett, amivel az elmúlt kilenc év legjobb augusztusi teljesítményét mutatta fel.

Bár cégfrontról több kedvező hír is érkezett, mindez nem volt elég az általános erősödéshez. A befektetőket ezúttal a michigani egyetem által számított fogyasztói bizalmi index süllyedése tette óvatossá.

Az ékszereiről ismert Tiffany & Co. a vártnál jobb második negyedéves számokkal rukkolt elő, illetve javított idei eredményvárakozásán, így részvényei 11 százalékos ugrást produkáltak. Az Intel és a Dell szintén kellemes meglepetést okozott: előbbi a harmadik negyedévi bevételi prognózisát srófolta feljebb, utóbbi pedig az elemzői jóslatokat meghaladó eredmények közzététele mellett jelezte, hogy a PC-ipar talpraállásának jeleit látja.

A Dow Jones ipari átlag legrosszabb teljesítményt felmutató papírjai között szerepelt a Merck gyógyszergyártó és a Boeing részvénye. Utóbbi esetben azonban csupán a csütörtöki száguldást követő szerény korrekcióról volt szó: a hír, amely szerint a cég az eddigi csúszások után a vártnál hamarabb, már 2010 negyedik negyedévében megkezdheti új Dreamliner utasszállító gépeinek szállítását, a héten abszolvált 11 százalékos részvényárfolyam-emelkedés oroszlánrészéért volt felelős.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!