Az olajár csökkenése az energiaszektor részvényeit küldte lejtőre, de gyengültek a bányaipari papírok is a vezető nyugat-európai börzéken, miközben a New York-i mutatókat a Bush-kormány 17,4 milliárd dolláros autómentő-csomagjának bejelentése húzta fel. A bankpapíroknak a Standard & Poor's csoportos hitelosztályzat-rontása mellett az sem használt, hogy távozott az Anglo Irish Bank elnöke és vezérigazgatója is, miután kiderült, hogy az elnök 87 millió eurós kölcsöne volt a cégnél, ám ennek egy részét más hitelintézethez vitte át, így nem a teljes összeg szerepelt a bank év végi jelentésében. A német Air Berlin fapados légitársaság részvényei viszont közel 20 százalékkal drágultak annak nyomán, hogy egy lapértesülés szerint az Etihad Airways részesedést vásárolna a cégben.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!