A kisebbik tőzsdei gyógyszergyár kedden tőzsdezárás után teszi közzé gyorsjelentését, majd holnap sajtótájékoztatón ismertetik a részleteket - bár meglepő lenne, ha a mostani piaci hangulatban bármilyen fundamentális hírnek befolyása lenne az árfolyamra. Az Egis-csoport forgalma 27,9 milliárd forintot ért el az általunk megkérdezett elemzők várakozásainak átlaga szerint. Az üzemi eredmény 3,675 milliárd forintot érhetett el, szemben az egy évvel korábbi 4,4 milliárddal. A legnagyobb szórás az adózott eredmény megítélésében volt az elemzők között, az átlag 4,1 milliárd forint lett, ami jelentős visszaesés lenne az egy évvel korábbi 6 milliárdos profithoz képest. Az akkori kiugróan jó eredményben viszont jelentős szerepet játszott a forint gyengülése és az emiatt jelentkező nem realizált átértékelési nyereség.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!