Péntek délután rövid idő alatt 259 forintról 261,50-ig szaladt fel az euró árfolyama, hogy azután 260 forint körül kezdje el a mai kereskedési napot. Az MTI által idézett devizapiaci kereskedők hektikus startról számoltak be a lengyel parlament esetleges feloszlatásának hírére. A lengyel devizával együtt gyengültek a régiós fizetőeszközök: az euró jegyzése 3,90 zloty közelében, illetve 263 forint felett tetőzött. Délután 5 óra tájban a kurzusok 3,88 illetve 262 körül stabilizálódtak, az MNB kamatdöntése - amellyel az irányadó rátát 6,0 százalékon hagyták - nem hatott a forint ázsiójára. A dollár ide-oda ingadozva erősödött az euróhoz viszonyítva a múlt heti esést követően. A piac a Federal Reserve elnöke, Ben Bernanke beszédére várt, amiből talán kiderül, mi várható a monetáris politika, közelebbről a kamatok alakulása terén. (Bernanke közép-európai idő szerint hajnali egykor szólal majd meg.) A dollár euróhoz mért erősödése, illetve a forint euróhoz viszonyított gyengülése nyomán az amerikai fizetőeszköz látványosan drágult: a 216-os szint feletti tetőpont után 215,50 környékére állt be.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!