A vezető részvények közül az OTP 0,81 százalékkal, a Magyar Telekom 1,74 százalékkal gyengült, ugyanakkor a Mol 0,72 százalékkal, a Richter pedig 0,40 százalékkal erősödött.

Az OTP forgalma 13,3 milliárd forintot tett ki a héten, a bankpapír árfolyama 60 forinttal, 7375 forintra csökkent előző heti záróértékéhez képest.

A Magyar Telekom részvényeinek árfolyama 8 forinttal 453 forintra csökkent, a papír forgalma 1,18 milliárd forintot ért el.

A Mol 7,2 milliárd forintos forgalomban 125 forinttal 17 525 forintra erősödött.

A Richter árfolyama 5753 forintra nőtt, ami 23 forintos emelkedés, a részvények forgalma 3,25 milliárd forintot tett ki.

Hétfőn nem teljesített rosszul a magyar tőzsde, bár a forgalom kimondottan alacsony volt, alig haladta meg a 3,6 milliárd forintot. Az olajár-növekedés húzta a piacot, így a BUX-ot is. A Mol részvénye profitált az olaj áremelkedéséből, árfolyama csaknem 1 százalékkal emelkedett.

Kedden kisebb csökkenéssel zárt a BUX, ebben az OTP-nek volt a legnagyobb szerepe. A befektetők óvatossága rányomta a bélyegét a kereskedésre, és a forgalom nem érte el az 5 milliárd forintot.

Szerdán szintén kis mínuszban fejezte be a napot a magyar részvényindex, és a forgalom szintén alacsony, 4 milliárd forintot alig meghaladó volt. A befektetők a piaci kockázati tényezők miatt továbbra is inkább kivártak, új impulzus nélküli, visszafogott kereskedés jellemezte a tőzsdét.

Csütörtökön mínuszban kereskedtek szinte egész nap a világ vezető tőzsdéin, a kedvezőtlen nemzetközi légkörben a BUX is esett. A héten ezen a napon volt a legnagyobb, 8,3 milliárd forintos forgalom, a nap vesztese az OTP lett, de a Mol, a Magyar Telekom és a Richter is kisebb gyengüléssel fejezte be a kereskedést.

Pénteken a kedvezőbbé váló nemzetközi hangulatban szinte az összes tőzsde pluszban zárt, ennek hatására emelkedett a magyar tőzsdeindex is. A nap nyertese az OTP volt, a blue chipek közül a csütörtökön legrosszabbul teljesítő bankpapír erősödött a leginkább. A forgalom pénteken is alacsony, 4,7 milliárd forintos volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!