Gyengébb lett az amerikai adat - gyengül a dollár

Az áprilisi amerikai ADP-jelentés 179 ezres értéket adott a várt 200 ezerrel szemben, vagyis a vártnál kevesebb munkahely jött létre a magánszektorban. Az euró/dollár új csúcsra emelkedett.
NAPI, 2011. május 4. szerda, 14:46
Fotó:

Vészesen megközelítette az 1,50-es kulcsszintet az euró/dollár, jelenleg 1,4920-on áll a jegyzés. A részvénypiacokat nem viselte meg a vártnál gyengébb adat, az S&P-500 index határidős jegyzése fél pontos pluszban áll. A DAX nagyon rövid ideig gyengült az adat közzététele után, mostanra viszont ez a mozgás behalt és a frankfurti index már magasabban áll, mint a közzététel előtt.

A BUX nem reagált érdemben, a forint pedig már korábban erősödni kezdett, jelenleg 264,45 forint egy euró.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK