Pénteken az euró/forint kurzusa 306,74 és 309,13 közötti sávbban mozgott, este hét óra körül 308,16 forintnál járt a jegyzés. A forint piacán egy szemmel látható hullámot az amerikai munkaerő-piaci adatok okoztak, ami a vártnál jóval rosszabb lett. Ennek hatása azonban nem tartott sokáig.

A dollárral szemben pénteken 0,2 százalékos gyengülés után 226,36 forinton járt, míg a svájci frankért 251,86 forintot adtak a bankközi devizapiacon.

A régiós deviák közül a cseh korona és a lengyel zloty nagyjából a csütörtök késő délutáni szinteken mozgott péntek este is, ami 27,51 koronás és 4,17 zlotys euróárfolyamot takart. A közös európai devizát 4,48 lejes árfolyamon jegyezték, ami 0,3 százalékos gyengülésnek felel meg.

A dollár az amerikai munkaerő-piaci adat közlése után begyengült az euróval szemben, amit egy átmeneti korrekció követett - hét órakor az 1,3617 dolláros szint körül mozgott az árfolyam.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!