Hont András, a Hamilton kereskedője szerint lényeges körülmény, hogy a mai napon járt le a mintegy 288 milliárd forintnyi állampapír. "Amennyiben a külföldi befektetők úgy döntenek, hogy nem fektetik be újra Magyarországon ezt a mennyiséget, akkor ez a forintra is jelentős kihatással lehet" - mondta a kereskedő. "Könnyen megtörténhet, hogy a piac technikailag tesztelni kezdi a 255 forintos szintet. Ugyanakkor a nagyobb gyengüléshez komolyabb fundamentális hírek kellenének. Így a jövő hétre a 249-252 forint közötti sávot várunk" - tette hozzá a szakember. A dollár a reggeli erősödés után 208,05/30 forinton állt délután, ami gyakorlatilag a keddi szintnek felel meg. Egy euróért reggel 1,1940 dollárt adtak, nem sokkal négy óra után pedig 1,2032 dollárt. Az amerikai fizetőeszközt gyengítheti a holnap napvilágot látó külkereskedelmi adat, illetve a pénteki makroadat "hírbörze". "Greenspan ma délutáni washingtoni beszéde lényegében nem tett hozzá semmit a már ismert értelmezésekhez: egyre nyilvánvalóbbá válik a magasabb kamatlábak szükségessége" - mondta Hont András.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!