Gyengélkedett a forint csütörtökön

Gyengült a magyar deviza csütörtökön a főbb devizákkal, de leginkább az euróval szemben.
Napi.hu, 2015. augusztus 6. csütörtök, 18:47
Fotó: Reuters

A közös európai fizetőeszközzel szemben gyengült legnagyobb mértékben a magyar deviza, 311,39 forintig ment este az árfolyam a reggeli 309,28 körüli szintről. A dollárral szemben - az euróhoz hasonlóan már reggel - gyengülésnek indult a magyar pénz, a zöldhasúval szemben 285,43-ig ment az árfolyam, innen estére kicsit visszaerősödött, 284,65 forint körül járt. A svájci frankkal szemben csak kora délután indult egy tartósabb gyengülés, estére 0,2 százalékkal kellett többet adni egy alpesi devizáért a szerdai késő délutáni szinthez képest. Csütörtökön 290,88-ig ment a kurzus, innen estére szintén kicsit korrigált a magyar pénz, így a jegyzés 290,43-nál mozgott. A dollár euróárfolyama estére 0,3 százalékkal került  feljebb, ekkor 1,0928 dollárt kértek egy euróért.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK