Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas vezető elemzője az M1 csatornán elmondta: a Richter kivételével valamennyi nagyobb papír mínuszban zárt. A Magyar Telekom árfolyama 400 forint alá csúszott, ezzel "fontos szinteket tört le" - tette hozzá.

A külföldi piacok is gyengélkedtek, a kereskedelmi háborúval kapcsolatos feszültségek nyugtalanítják a befektetőket. A német DAX index közel 2 százalékos mínuszban jár.

A vezető elemző szerint a héten elsősorban az amerikai GDP-adat, illetve az Európai Unióból érkező inflációs számok lesznek fontosak a befektetők számára. Ezek a makrogazdasági adatok a forint árfolyamára is hatással lehetnek, amely a gyenge piaci hangulatban 326 fölé gyengült az euróval szemben - tette hozzá.

A Mol árfolyama 30 forinttal, 1,15 százalékkal 2584 forintra csökkent, 1,1 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 130 forinttal, 1,29 százalékkal 9950 forintra esett, forgalmuk 3,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 7 forinttal, 1,72 százalékkal 399 forintra gyengült, forgalma 78,4 millió forint volt.

A Richter-papírok 5 forinttal, 0,10 százalékkal 5020 forintra erősödtek, forgalmuk 1,1 milliárd forintot ért el.

Képünk forrása: Shutterstock

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!