Az eurót 17.30 óra tájban 316,11 forinton jegyezték a reggeli 313,70 forinttal szemben. A svájci frank 289,76 forintról 291,70 forintra, a japán jen pedig 2,3433 forintról 2,3605 forintra erősödött. A dollár árfolyama alig változott, az amerikai valuta 287,77 forinton forgott a reggeli 287,51 forint után.

A régiós valuták közül a lengyel zloty 0,1 százalékkal erősödött, a cseh korona jegyzése pedig nem változott az euróval szemben.

A forint az Európai Központi Bank (ECB) múlt csütörtöki igazgatótanácsi ülése óta gyengülő pályán van, az ECB a vártnál jóval kevésbé agresszív monetáris lazítás mellett döntött. Az Erste Bank szerint folytatódik a forint árfolyamának lemorzsolódása az euróval szemben, a főbb ellenállási pontok 316, 318 és 320 forintnál vannak.

A Takarékbank ugyanakkor azt prognosztizálja, hogy a forint a jövő év második felében erősödni fog és a 2016. évet a 300-305 forintos sávban fejezi be az euróval szemben. A bank szerint az ECB további monetáris könnyítő lépései várhatóan ellensúlyozzák az amerikai kamatemelés hatását, és támogatja a forintot a kitűnő kereskedelmi és fizetési mérleg, továbbá az, hogy Magyarország jövőre valószínűleg visszakerül a befektetésre ajánlott kategóriába.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!