Gyengélkedik Európa is

A hétfői éves csúcsok után pihegnek kicsit kedden délelőtt a vén kontinens vezető tőzsdeindexei, az esés fő vesztesei a bankok és bányatársaságok.
NAPI, 2009. augusztus 25. kedd, 10:44


A főbb mutatók közül az FTSE 100, a DAX 30 és a CAC-40 egyaránt 0,5 százalék körül gyengültek, míg az amerikai határidők is negatív nyitást vetítenek előre.

Az elmúlt hetek felülteljesítése után a bankok és a bányatársaságok szenvednek a leginkább.

A BNP Paribas 1,4, míg az Antofagasta 2,6 százalékkal került lejjebb. A nagy európai acélgyártók közül a ThyssenKrupp 3,2, a Salzgitter pedig 2,3 százalékkal lett olcsóbb.

Az eséshez hozzájárult, hogy JP Morgan európai részvénystratéga csapata a P/E (árfolyam és az egy részvényre jutó nyereség hányadosa) ráták alapján felülsúlyozottról semlegesre minősítette le a bányászati és fémipari vállalatokat. A telekom szektort ellenben semlegesről felülsúlyozottra minősítették fel.

Ennek megfelelően Vodafone 1,45, a France Telekom pedig 2,1 százalékkal emelkedett.

Az utazásszervező Tui részvényei pedig a Morgan Stanley felminősítésére ugrottak 7,9 százalékot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK