Gyengélkedőbe került a forint

Az euró-zloty shortok zárására gyengülő lengyel deviza lassan, de biztosan magával húzza a forintot is.
NAPI, 2010. március 11. csütörtök, 10:08
Fotó:

Az euró ellenében 3,8990-ig gyengülő zlotyt egyelőre nem követi túl intenzíven a forint, ám a hazai fizetőeszköz is 267,10-ig kúszott fel a 266,40-es nyitást követően - mondta a Napinak Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője.

Bár az inflációs adat egy kis pozitív meglepetést hozott, a nap folyamán inkább a helyben maradás vagy a gyengülés a valószínűbb. Amennyiben a zloty átviszi a 3,9-es szintet, a forint tartósabban is a 267 fölötti szinteken ragadhat.

Mindeközben egy dollár 195,70, egy svájci frank 182,70, míg egy angol font 292,85 forintot ért a bankközi devizapiacon csütörtök délelőtt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK