Gyengélkedve várja a forint Orbán nagy bejelentését

A forint árfolyama minimálisan erősödött a vezető devizákhoz viszonyítva péntek kora reggel a jent kivéve a bankközi devizapiacon csütörtökhöz képest.
MTI, 2013. március 1. péntek, 07:32
Fotó: Napi.hu

Péntek reggel fél hétkor az euró árfolyama 295,05 forinton állt a csütörtök este nyolc óra körüli 295,44 forint után. A dollár árfolyama 225,79 forintról 225,56 forintra változott.

A svájci frank csütörtök este 241,60 forintot, péntek kora reggel 241,02 forintot ért. A jent 2,4385 forinton jegyezték pénteken fél hétkor a csütörtök esti 2,4349 forint után.

Nem változott érdemben az euró/dollár-keresztárfolyam. Az euró 1,3079 dollárt ért péntek reggel a csütörtök esti 1,3087 dollár után.

Orbán Viktor miniszterelnök várhatóan a reggeli órákban jelenti be, hogy kit javasol a Magyar Nemzeti Bank elnökének. Simor András leköszönő elnök hatéves mandátuma szombaton jár le.

Piaci szereplők szerint a jelenlegi nemzetgazdasági miniszter, Matolcsy György a legesélyesebb a pozíció betöltésére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK