Kissé gyengült a forint a hétvégén: az eurót hétfő reggel 8 óra után 282,70 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 281,90 forintos kurzust követően.

A dollár jegyzése hétfő reggel 218,80 forinton állt, szemben a péntek esti 218 forinttal, a svájci frankot 233,80 forinton jegyezték 233 forint után. Az EUR/USD kereszt 1,2921-en állt a péntek esti 1,2933 dollárral szemben.

Az eurónak - a befektetői kockázatvállalási hajlandóság javulásán keresztül - a vártnál jobb amerikai GDP-adat, illetve a pénteken közzétett novemberi német fogyasztóihangulat-index ad támaszt, ami a várakozásokra rácáfolva ötéves csúcsra emelkedett. A mai piaci aktivitásra ugyanakkor rányomhatja a bélyegét a New York-ot fenyegető hurrikánveszély, ami miatt az ottani tőzsdéken elektronikus kereskedés sem lesz ma.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!