Gyengén kezdett Európa

A befektetők Obama tervének részleteit várják, esnek az energiaipari,- és a bankrészvények.
Leszák Tamás, 2009. február 10. kedd, 10:55
Fotó:

Eséssel kezdték a keddi napot az európai tőzsdeindexek. A legrosszabb teljesítménnyel az olajipari cégek indították a napot, miután az olaj ára 40 dollár alá zuhant vissza.
Az álatlános esés oka egyébként az, hogy a befektetők az amerikai gazdaság és bankrendszer mentőcsomagjának részleteire várnak. Az európai Stoxx 600 index 1 százalékos csökkenéssel inditott, míg a londoni FTSE 100 indexe és a a francia CAC-40 egyaránt 1 százalékkal, a német DAX 30 pedig 1,1 százalékkal csökkent. Az energiaipari óriások részvényei közül a BP 1 százalékkal, a Shell 1,6 százalékkal a Total pedig 1,4 százalékkal kezdte gyengébben a napot. Európaszerte gyengélkednek a banki papírok is, a vártnál rosszabb UBS jelentés után. A HSBC árfolyama 2,8 százalékkal, a svájci UBS-csoporté pedig a tavalyi negyedéves 6,9 milliárd dolláros veszteség bejelentése után 0,3 százalékkal csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK