Puzsár József, a KBC Equitas elemzője az M1 aktuális csatornán úgy vélekedett: az elmúlt hetek felülteljesítése miatt korrigált a piac és estek a magyar tőzsdén az árfolyamok hétfőn. Az OTP és a Richter papírjai veszítettek legtöbbet értékükből, de a Mol árfolyama is jelentősen csökkent, míg a tőzsde forgalma viszonylag magas volt. A főbb nyugat-európai tőzsdéken csak minimális elmozdulás volt hétfőn, az amerikai tőzsde ünnep miatt zárva van.

A Mol 400 forinttal, 2,94 százalékkal 13 200 forintra csökkent, 1,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 192 forinttal, 3,15 százalékkal 5900 forintra esett, forgalmuk 5,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,75 százalékkal 397 forintra gyengült, forgalma 351,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 215 forinttal, 3,83 százalékkal 5400 forintra csökkent, a részvények forgalma 3,9 milliárd forintot ért el.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!