Gyengíti a dollárt az amerikai inflációs adat

Áprilisban a vártnál nagyobb lett ugyan az infláció az Egyesült Államokban, a volatilis energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó index azonban csökkent. A makroadat nyomán gyengült a dollár.
NAPI Online, 2005. május 18. szerda, 14:40
Fotó:

Áprilisban a várt 3,3 százalék helyett 3,5 százalékra emelkedett az amerikai infláció, a márciusi 3,1 százalékról. Az ingadozó energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó magindex értéke ugyanakkor 2,3 százalékról - a változatlanságot valószínűsítő jóslatok dacára - 2,2 százalékra apadt.

Ez utóbbi arra utal, hogy az infláció nem szaladt el, azaz csökkent annak valószínűsége, hogy a Federal Reserve kamatemeléssel fogja szorosabbra a gyeplőt. A kamatremények fakulása meglátszik a dollár árfolyamán is: az amerikai fizetőeszköz gyengült, az euró jegyzése 1,2640 dollárig szaladt fel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK