Gyengíti a forintot a török líra

A csütörtök délutáni szintekhez képest bő egy forinttal erősödött az euró a bankközi devizapiacon, de hasonló volt a helyzet a dollárral is.
NAPI Online, 2007. október 12. péntek, 10:17
Fotó:

A feltörekvő piaci devizákat egyrészt a dollár euróhoz viszonyított erősödése gyengítette, de negatívan hatott a régióra a török líra politikai hátterű süllyedése is.

A dollár lírajegyzése azt követően emelkedett az 1,20-as szint közelébe, hogy Törökország konzultációra hazarendelte Washingtoni nagykövetét. A diplomáciai lépés előzménye, hogy az amerikai képviselőház külügyi bizottsága által szerdán elfogadott határozat népirtásnak ismeri el az oszmán birodalom végnapjaiban az örmények körében törökök által véghezvitt vérengzéseket.

A reggeli, némileg élénkebb kereskedés után lanyhult az érdeklődés a bankközi devizapiacon, 10 óra tájban a dollárt 176, az eurót 249,60 forinton jegyezték, bár az uniós deviza korábban 249,90-en is megfordult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK