Hiába került 14 éves csúcsra tegnap az alapkamat, a forint egyáltalán nem erősödött, sőt már kedden gyengülni kezdett, és ez a trend szerdán folytatódott. Dél körül az euró már 405, a dollár több mint 399 forintba került ismét.

"A tegnapi kamatemelés ellenére sem tudott erősödni a forint, de ez a geopolitikai feszültségek ismételt erősödésével volt magyarázható, a lengyel zloty is gyengült. Jelenleg rövid távon 400,75-nél van egy fontos ellenállási szint, a 30 napos mozgóátlag, áttörése esetén a 405-ös szintet célozhatja meg a jegyzés. Alul 399,60-nál, majd 397,30-nál találunk támaszokat" - mondja az Equilor szakértője. 

"Nem hozott nagy változást a tegnapi MNB kamatdöntés, így az euró árfolyama továbbra is a 400 forintos szintek közelében mozog. Negatívum a forint szempontjából, hogy a dollár is erősödni tudott, ezzel még nehezebbé téve a forint dolgát. A forint árfolyam-grafikonján látható, hogy az 50 napos mozgóátlagról mintha felpattanás lenne kialakulóban, így akár újból a 410 forintos szinteket vehetné célba az árfolyam" - mondta a KBC Equities.

"A forintnál a tartós erősödés ideje még nem jött el, de ha visszateszteli a csökkenő trendeket és újra a 410 körüli zónába érne, az jó vételi hely lehet a forint számára az euróval szemben" - tanácsolják az OTP-nél

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!