Nagy csend van a piacon, nincs érdemi kereskedés - számoltak be a hétfői piacnyitásról devizakereskedők. Eddig egyetlen piacmozgató hír látott napvilágot, a francia elnökválasztás első fordulójában Sarkozy alul maradt szocialista kihívójával - Fracois Hollande-del szemben. Két hét múlva dől el, hogy Sarkonak sikerül-e fordítania. A piac értelemszerűen a Sarkozy-Merkel duó fölbomlásától, így a uniós adósságkezelési paktumok újratárgyalásától tart.

Az euró/dollár a reggeli 1,32 körüli szintekről 1,314-ig araszolt - reagálva a franciák döntésére. Hétfő délelőtt tízkor az euró 298,2 forinton állt a reggeli 297,4 forintos nyitással szemben. A dollár a reggeli 225 forintról 227,01 forintig emelkedett, míg a svájci frank 247 forintról 248,2 forintig drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!