A részvénypiac heti forgalma 57,87 milliárd forint volt az előző heti 34,58 milliárd után, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek.

A Magyar Telekom a bevételeket tekintve hozta a tőle vártakat, de az eredmények kissé alulmúlták a konszenzust. A 2019-es célkitűzésein nem változtatott a társaság - írja az Equilor Befektetési Zrt. A héten megjelent vállalati gyorsjelentéseket értékelve nyhén negatív árfolyam reakcióra számítanak a részvény piacán, de a kereskedésnek szerintük az is irányt adhat, hogy a menedzsment mit közöl a Digi júniusra várható mobilpiaci indulásával kapcsolatban.

Az OTP-csoport növekedése folytatódott az első negyedévben, és az elemzői konszenzusnál is nagyobb mértékben sikerült növelni mind a bevételt, mind a profitot. Az első negyedévben az adózási utáni eredmény 14 százalékkal emelkedett éves alapon. A külföldi leánybankok eredmény-hozzájárulása a negyedéves korrigált profiton belül 50 százalékra emelkedett. A kockázati költségek ugyan emelkedtek éves alapon, de jóval kisebb mértékben, mint azt az elemzők várták.

A Richter első negyedéves bevétele és nettó profitja meghaladta az elemzői konszenzust, míg a működési profit kissé elmaradt attól. A cég éves alapon 7,7 milliárd forinttal, 6,7 százalékkal növelte bevételét az első negyedévben. A nettó profitot a negyedévre elkönyvelt 5,2 milliárd forintos pénzügyi eredmény javította, szemben a tavalyi 2,4 milliárdos veszteséggel. Összességében pozitív eredménnyel csak a Vraylar szolgált, a többi területen a bevételek alakulása messze elmaradt a menedzsment prognózisához képest, ami főképp az Esmya vártnál gyengébb értékesítéséből származik.

A Graphisoft Park az éves terveket felülmúló növekedésről számolt be, az első negyedév során a vállalat bérleti díjakból származó bevétele 23 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az EBITDA soron 30 százalékos növekedést könyvelhetett el éves alapon, és 1,3 millió euró nettó profitot ért el az első negyedév során, ami 10 százalékos növekedés a tavalyihoz képest, és felülmúlja az éves 4,7 millió eurós terv időarányos részét.

Jelentős veszteséggel zárta az első negyedévet a Waberer's. Árbevétele 2 százalékkal nőtt éves összehasonlításban az első negyedévben, elérve ezzel a 182 millió eurót, a rendszeres EBITDA éves alapon azonban 24 százalékos csökkenést mutat, mivel az üzemanyagárak és a tranzitdíjak, valamint a belföldi bérek folyamatos emelkedése tovább csökkentette a marginokat. A nettó profit soron már 4,4 millió euró veszteséget jelentett a cég, szemben a tavalyi 0,2 millió eurós profittal és a várt 1,6 milliós veszteséggel.

A héten az OTP részvényeinek ára 0,48 százalékkal nőtt, pénteken 12 630 forinton zárt a papír, a heti forgalom meghaladta a 26,63 milliárd forintot.

A Richter árfolyama 4,31 százalékkal csökkent, a hét utolsó kereskedési napján 5440 forinton zárt, heti forgalma 9,36 milliárd forint volt.

A Mol 2,57 százalékkal gyengült a héten, pénteken 3114 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma 15,54 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom árfolyama 1,62 százalékkal csökkent a héten, pénteki záróára 455 forint volt, heti forgalma több mint 926 millió forint volt.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 4266,53 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 77,92 ponttal, 1,79 százalékkal alacsonyabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!