Hétfő reggel fél kilenc előtt 288,20 forintnál járt az euró egysége, néhány tíz fillérrel feljebb, mint péntek késő délután. Ugyanekkor a dollár - amely nem sokkal korábban 230 fölé is be-benézett - 229,90 forinton, a svájci frank pedig 239,80-on állt.

A forint gyengülésének hátterében - érdemi hazai hír híján - a dollár euróhoz viszonyított erősödése áll. Az EUR/USD keresztárfolyam 1,2530 alá ereszkedett, miután az eurózóna válságával kapcsolatosan a hét végén sem érkeztek igazán megnyugtató hírek.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!