Gyengül a forint

A tegnapi esemény- és adatdömping jócskán megcibálta a forintárfolyamot, ám végül érdemi elmozdulás nem történt. Ma nyitáskor 286,5 körüli szinten állt a forint az euróval szemben, a 11 órakor elindult gyengülési hullám 288 fölé tolta a kurzust.
portfolio.hu, 2012. július 6. péntek, 13:01
Fotó: Napi.hu

A forint gyengülése ezúttal nem függ össze az euró-dollár árfolyam alakulásával. Bár kis bizonytalankodás a régiós devizatársaknál is látszik, egyértelműen a forint veszített legintenzívebben az értékéből. A jegybanktörvény megszavazása ugyan akár optimistává is tehetné a piacot az EU-IMF tárgyalásokat illetően, ám a kormány múlt heti váratlan költségvetési fordulata elhúzódó tárgyalásokat ígér. Ennek az elmúlt napokban nem volt nyoma az árfolyamon, elképzelhető, hogy a bizonytalanság most kezd beárazódni.


Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK