Gyengül a forint - 300 forint felett jár az euróárfolyam

Az magyar fizetőeszköz gyengülni kezdett a főbb devizákkal szemben szerda délelőtt.
Napi.hu, 2015. április 29. szerda, 12:18
Fotó: Reuters

Az ECB firss adata szerint úgy tűnik, az uniós jegybank pénzáradata kezdi elérni a reálgazdaságot, legalábbis így értelmezték piaci elemzők azt, hogy a banki hitelezés végre, 2012 márciusa óta először átlendült a pozitív tartományba. Vélhetően főleg ennek a hírnek köszönhetően az euró elezdett erősödni a dollárral szemben, a devizapár kurzusa egészen 1,1014-ig ment.

Az euró árfolyama 300 forint fölé szaladt a délelőtti órákban, negyed egy körül 302,1 forintot ért az európai közös deviza. A dollárért 274,54 forintot kértek a keddi 274,05 forinttal szemben. A svájci frankért 0,3 százalkkal kellett többet adni a bankközi devizapiacon, ami 287,60 forintos árfolyamot jelent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unorti, 2015.04.29 15:22

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html