Gyengül a forint a pocsék adatra

Gyengüléssel reagált a forint a vártnál gyengébb magyar makroadatra; a magyar deviza alulteljesítő a térségi társai között.
NAPI, 2013. január 8. kedd, 10:38
Fotó: Napi.hu

Reggel még úgy nézett ki, hogy csend és nyugalom uralkodhat a forintpiacon, a magyar deviza a tegnap esti szinteken nyitott, egy euróért 291-291,50 forintot kértek a piacon - mondta el Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci üzletkötője. A kilenc órakor megjelent hazai ipari termelési adat azonban lassú gyengülésre fogta a forintot, amely így a régióban a legrosszabbul teljesít jelenleg. Délelőtt fél tíz után az euróért már közel 292,80 forintot kértek, míg a dollár egysége 222,75, a svájci frank pedig 241,70 forintot ért. Ezzel együtt a tréder szerint a piacon nincs pánik.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK