Gyengül az euró, de nem nekünk

Az euró árfolyama 10 hetes mélypontra gyengült a dollárhoz viszonyítva.
NAPI Online, 2009. február 17. kedd, 09:35
Fotó:

Az európai közös deviza a Moody's Investor Service azon bejelentésére gyengült a zöldhasúval szemben, hogy a esetleg leminősíthet, több kelet-európai egységekkel rendelkező bankot. A nyugati pénzintézetek között több, például a Raiffeisen erősen támaszkodik a régióra, ami az anyabankok teljesítményére is kihathat. A lépést az indokolhatja, hogy a térségben tovább romolhat a pénzügyi helyzet. Ezen kívül a szélesebb európai kilátások is borúsabbak lettek, ami ugyancsak lefelé hat az euró árfolyamára. Az euró a japán jennel szemben is gyengült, amely a dollárral szemben is öthetes mélypontra jutott, miután a japán pénzügyminiszter, Szoicsi Nakagava bejelentette lemondását.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK