Az euró egysége 251 forint körül nyitott kedden a bankközi devizapiacon. Miután a zloty és a szlovák korona is "gyengülős hangulatban" van, a forintnak sem néz ki erősödés főleg úgy, hogy a tegnapi kamatdöntés (7,50 százalékon maradt az alapráta) után sem tudott érdemben feljebb kapaszkodni. Az ING Bank üzletkötője arra számít, hogy ha a régió nem mutat nagyobb gyengülést, a 251,50 forintos eurókurzus lehet ma a tető, ellenkező esetben akár a 252-es szintig is elmehet a jegyzés. Hozzátette: a piacon szerények a mozgások, visszafogott az érdeklődés. Az euró reggel 1,4380 dollár körül nyitott, az árfolyam 1,4410 felé indult, majd visszatért 1,4390 környékére. Délelőtt negyed 11 tájban a zöldhasú forintjegyzése 174,40-nél járt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!