Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az indexcsökkenés növekvő forgalommal párosult, a héten ugyanis a forgalom megközelítette a 71 milliárd forintot, szemben ez egy héttel korábbi 64 milliárddal. 

A héten alapvetően lefelé tartottak az árfolyamok a részvénypiacokon, a BUX kis híján megérintette a 40 ezer pontos szintet, majd onnan indult egy pozitív korrekció. A következő időszakban is meglehetősen hektikus kereskedésre lehet számítani, alapvetően maradhatnak az árfolyamok a csökkenő trendben, de a mozgást heves pozitív korrekciós hullámok szakíthatják meg - idézi az MTI az Equilor szakértőinek értékelését. 

A hét fontosabb eseményei közé tartozott, hogy kedvező számokat tett közzé kedden a Richter. A gyógyszergyártónak minden soron sikerült meghaladni az előzetes várakozásokat az első negyedévben. Az orosz-ukrán háború ellenére a Richter második legnagyobb piacán, Oroszországban az árbevétel éves bázison 7,2 százalékkal tudott növekedni forintban számolva. 

Szerdán tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a Magyar Telekom: a társaság árbevétele éves bázison 8,4 százalékkal 175,9 milliárd forintra emelkedett, megelőzte az elemzők által jósolt 6 százalékos bővülést.

A vezető részvények közül az OTP a hét egyetlen erősödő részvénye, a bankpapír árfolyama 0,49 százalékkal 10 300 forintra emelkedett, heti forgalma 44,7 milliárd forint volt.

A Mol 3,42 százalékos gyengüléssel 2828 forinton fejezte be a kereskedést, 16,480 milliárd forintos forgalom mellett.

A Richter-részvények értéke 4,44 százalékkal csökkent, a pénteki zárásra 6775 forintig jutott. Heti forgalma kevéssel meghaladta a 6,5 milliárd forintot.

A Magyar Telekom árfolyama a héten 0,12 százalékkal csökkent, 399,5 forinton állt meg, összforgalma meghaladta az 1,8 milliárd forintot.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!