Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az infláció emelkedésének üteme a régióban Magyarországon a legmagasabb, és a hitelkiáramlásban is élen jár - írta 2019-re vonatkozó elemzésében a JP Morgan. A befektetési bank szakemberei szerint ugyanakkor a beszerzési menedzserindexek és a GDP-adatok egyelőre arra utalnak, hogy a magyar gazdaság ellenálló-képessége a legerősebb az uniós források előfinanszírozásának köszönhetően - írta a portál.

A gazdaságot a túlfűtöttség fenyegeti, miközben a jegybank még mindig nem szigorított politikáján - olvasható az amerikai bank elemzésében.

Ez az ellentmondás 2019-ben komoly piaci korrekcióhoz vezethet. A forint gyengülését szerintük elsősorban a tőkekiáramlás indíthatja el. A prognózis szerint 2019. márciusra 297-ig gyengülhet a forint a dollárral szemben, ez az 1,11-es euró-dollár becslésükkel párosulva 330 körüli eurót jelenthet, majd júniusra 334,5-ig gyengülhet tovább a forint, ami már rekord árfolyamot jelentene.

Majd 2019. jövő szeptemberre a 340 forintot is megközelítheti az euróárfolyam, ami lépésre késztetheti az MNB-t. Arra számítanak, hogy először a harmadik negyedévben 20 bázisponttal, majd a negyedik negyedévben további 40 bázisponttal emelik az alapkamatot. A forinton viszont ez keveset segít, 2019 végén 344,5 forint körüli euróárfolyamot várnak az elemzők.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!