A Reuters papírjai 2,3 százalékkal drágultak Londonban a múlt pénteken felmutatott 25 százalékos drágulást követően, a cég kérője közzétette a tervezett készpénzes és részvénycserés fúzió részleteit, amivel 17,4 milliárd dollárra értékeli a gazdasági hír- és adatszolgáltatót.

A nyugat-európai börzéken gyengén szerepeltek egyébként az autógyártók és az olajtársaságok részvényei, de Frankfurtban az Altana vegyipari cég papírja lett a nap vesztese, hiszen a múlt pénteki és hétfői drágulás után 12,5 százalékot esett. A Deutsche Bank jóval kisebb mértékben, de szintén süllyedt, holott a cég a vártnál nagyobb mértékű, 30 százalékos profitnövekedésről számolt be. A nap nyertese címet 7,3 százalékos drágulással az Adidas érdemelte ki, miután megrendelésállományának bővüléséről jelentett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!