Gyengülés az európai börzéken

Jellemzően lefelé tartottak a mai napon a nyugat-európai részvényindexek, a párizsi CAC 0,5 a londoni FTSE-100 0,3 százalékkal gyengült, miközben a frankfurti DAX csupán minimális elmozdulást produkált.
NAPI Online, 2006. november 23. csütörtök, 18:27
Fotó:

A forgalom alacsonyabb volt a megszokottnál, miután az amerikai tőzsdék a hálaadás ünnepének alkalmából zárva tartottak. A Bloomberg által megkérdezett szakértők nagy része rövidtávon nem vár további részvényár-emelkedést, tekintettel arra, hogy a kedvező gyorsjelentéseket már tükrözik a jelenlegi árfolyamok.

Mozgalmas napot zártak a légitársaságok, a Air France-KLM bejelentette, hogy összeolvadásról tárgyal a 2002-óta veszteségesen működő Alitaliaval. A hír pesszimistává tette az előbbi társaság befektetőit, akik eladásaikkal több mint hat százalékkal nyomták le a társaság részvényeinek árfolyamát. A pesszimista hangulat a szektortársak jegyzésén is érezhető volt, a Lufthansa és a British Airways egy százalékkal gyengült.

A csökkenő olajár hatására kismértékben gyengült a British Petrol. Jelentősen csökkent a Credit Agricole árfolyama, a második legnagyobb francia bank több mint két százalékos leértékelődéséért a Citigroup leminősítése volt a felelős. A kedvezőtlen változást a befektetési bank elemzői a Credit Agricole lassuló profitnövekedésével indokolták.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK