Gyengülés felé vette az irányt a forint

A magyar deviza kicsit gyengébb szinteken mozgott negyed kilenc körül a főbb devizákkal szemben a hétfő késő délutáni szintekhez képest. Az árfolyamot a délutáni MNB kamatdöntés befolyásolhatja.
NAPI, 2012. szeptember 25. kedd, 08:22
Fotó: Napi.hu

A forint az euróval szemben már kora délelőtt 0,3 százalékos gyengülést mutatott, a jegyzés 283,24-nél járt. A dollárt 219,71 forinton jegyezték a tegnap délutáni 218,77-tel szemben, a svájci frank 234,28 forintot ért, kicsit többet a hétfő esti helyzethez képest. Az euró/dollár kurzusa 1,2892-nél jár a hétfő délutáni 1,2930 után.

A forintpiacon meghatározó lesz a délutáni MNB kamatdöntés. Elemzők erősen megosztottak annak megítélésében, hogy tovább lazít-e a monetáris tanács, vagy tartja a jelenlegi kamatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK