Határozott irány nélkül mozogtak a vezető New York-i részvényindexek. A tartós javak iránti megrendelések vártnál gyengébb alakulását jelző amerikai makroadat pesszimista startot hozott, ám az olaj drágulását követő energiaipari részvények később némi támaszt adtak a mutatóknak. Az energiahordozó árát az USA üzemanyagkészleteinek váratlan csökkenéséről szóló bejelentés srófolta feljebb. A technológiai szektorban az Oracle Corp. papírjai erősödtek, miután a világ harmadik legnagyobb szoftvercége negyedéves nyereségének erősödéséről számolt be. A jelzálogipar képviselői közül többen is a vesztes oldalra kerültek. A legfontosabb nyugat-európai részvényindexek veszteséggel zártak: a londoni Footsie-t például a bányaipari és a kamatemelési félelmektől sújtott bankpapírok húzták le. A viszonylag defenzívnek számító távközlési és gyógyszerszektor ugyanakkor jól szerepelt. A pénzügyi ágazat Frankfurtban szintén lejtőre került, de vékonyodtak az autógyártók részvényei is.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!