Gyengülés záráskor Nyugat-Európában

A londoni FTSE-100 0,69 százalék, a frankfurti DAX-30 0,55 százalék, a párizsi CAC-40 pedig 0,78 százalék mínuszban fejezte be a napot.
MTI-Eco, 2016. augusztus 16. kedd, 18:31
Fotó: Reuters

Elemzők szerint a tőzsdemutatók jelentősebb gyengülését a nyersanyagtermelő cégek árfolyamának az emelkedése akadályozta meg. Kiemelkedett a BHP Billiton, a piaci értéke alapján világvezető bányaipari cég 1,10 százalékos drágulása. Az ausztrál székhelyű vállalat a cég történetének legnagyobb veszteségével, 6,39 milliárd dollár mínuszban zárta a júniusig tartó egy évet az alacsony nyersanyagárak miatt. A veszteség azonban kisebb volt a vártnál.

Rontotta a befektetők kedvét, hogy a Wall Street mínuszban állt a délutáni kereskedésben, részben amiatt, hogy az amerikai tartalékbank egyik igazgatótanácsi tagjának nyilatkozata nyomán a piacok ismét nagyobb esélyt adnak annak, hogy a Fed még az idén növeli az irányadó kamatot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 1,08 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,58 százalékkal gyengült.

Európai tőzsdezáráskor - 17.30 órakor - az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 59 cent (1,22 százalék) emelkedéssel 48,94 dolláron állt. Ugyanekkor New Yorkban a DJIA tőzsdemutató 0,26 százalék, a Nasdaq 0,47 százalék, az S&P mutató pedig 0,35 százalék gyengülést jelzett a hétfői záróértékhez képest.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK