Gyengülésbe kezdett a forint

A forint, s vele együtt a zloty eurójegyzése a bankközi piac nyitását követően emelkedni kezdett. A közös európai deviza 272,20-ra drágult.
Pápai Csaba, 2009. szeptember 18. péntek, 09:01
Fotó:

Csütörtökön 271 forint alatt zárt az euró, amely péntek reggel, a nyitás utáni gyors forintgyengülés hatására már 272,20 forintot ért. A hazai devizával együtt a zloty is feladott állásaiból, az EUR/PLN kurzus a tegnapi 4,1370-es záróértékről újra közel 4,1540-ig szaladt fel.

A cseh korona stabilitása ismét felülmúlta a régiós átlagot, az euró/korona jegyzése 25,170-en, tegnapi 25,195-ös záróértéke alatt állt pénteken reggel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK