Gyengült hétfő délelőtt a forint, 274,7 körüli árfolyamon állt az euróval szemben - mondta Kolba Miklós, az ING devizapiaci kereskedője. Ennek fő oka, hogy a dollár erősödik az euróval szemben, 1,395 dolláron áll a közös deviza árfolyama. Továbbá a Magyarországgal kapcsolatos vélemények is pesszimisták lettek az elmúlt napokban, a piacok bizonytalanok a költségvetéssel a fenntarthatósággal kapcsolatban. Ezek alapján, további forint gyengülés nem kizárt, a 275-ös szintet átvágja a kurzus, akkor könnyen 277-278 forint köré erősödhet az euró, főleg ha a dollár továbbra is felértékelődik. A svájci frank jegyzése 204 forinton állt kora délelőtt, itt egyrészt az erősödő dollár, másrészt az euróval szemben gyengülő forint is nyomás alá helyezte a hazai devizát. A dollár kurzusa 197 forinton állt. A következő napokban nem várható - a heti rendszeres amerikai adatokat leszámítva - lényegesebb adat, ugyanakkor az S&P múlt heti bejelentése után, sokan számítanak arra, hogy a másik két hitelminősítő is megszólal Magyarországgal kapcsolatban. Ezek a lehetséges nyilatkozatok - amennyiben negatív hangvételűek lesznek - gyengíthetik a hazai fizetőeszközt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!