Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A befektetők az uniós tagságról szóló jövő heti brit referendum és a bizonytalan világgazdasági kilátások miatt rendkívül óvatosak.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 0,18 százalékkal, az S&P 500 0,17 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,27 százalékkal állt csütörtöki záróértéke alatt a nyitást követő percekben.

Csütörtökön erősödéssel zárt New York. A Dow Jones 0,53 százalékkal, a S&P 500 0,31 százalékkal, a Nasdaq Composite pedig szintén 0,21 százalékkal emelkedett.

Az olaj a csütörtöki 3,8 százalékos esés után hét napja először drágult, de a piac az esetleges Brexit miatt rendkívül labilis. A brit kilépés esetén tömeges eladások kezdődhetnek, és átmenetileg akár 40 dollárra is leeshet az ár - mondta Julian Jessop, a Capital Economics vezető közgazdásza. Kora délután a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordóját (159 liter) 47,02 dolláron jegyezték, 81 centtel magasabban, mint előző este. A globális referencia minőség, az északi-tengeri Brent típus ára 1,11 dollárral, 48,30 dollárra ment föl.

Az arany ára csütörtök délután közel két éves csúcson, 1315,55 dolláron tetőzött, majd 1 százalékkal csökkent, miután egy képviselő meggyilkolása miatt felfüggesztették a brit népszavazási kampányt. Pénteken ismét drágult az arany, a fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1288,33 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,8 százalékkal magasabban, mint csütörtök este.

A dollár gyengült. Az euró napközben széles sávban, 1,1223 és 1,1274 dollár között ingadozott, az európai valuta kora délután 1,1249 dollár körül forgott az előző esti 1,1224 dollárral szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!