Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője az M1-en kifejtette: alulteljesített a BUX-index az európai részvénypiacokhoz képest, a vezető részvények teljesítménye mínusz 0,6 és mínusz 0,9 százalékos veszteség között mozgott.

Kiss Nicholas, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az MTI-nek elmondta: a BÉT részvényindexe az egész kereskedés alatt az európai részvénypiaci hangulatot követte. A BUX és az európai részvénypiacok esése vélhetően azzal függ össze, hogy az utóbbi napokban az euró árfolyama folyamatosan erősödött a főbb devizákkal szemben, a befektetők pedig attól félnek, hogy az erősödő euró rányomja majd a bélyegét az Európában a tőzsdén jegyzett nagyobb export orientált vállalatok által termelt profitra.

Az elemző megjegyezte, a BÉT-en az alacsony forgalom azzal magyarázható, hogy hétfőn az amerikai piacok ünnepnap (Martin Luther King Nap) miatt zárva tartanak.

A Mol árfolyama 0,92 százalékkal 3016 forintra csökkent, 536,9 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 0,64 százalékkal 10 860 forintra esett, forgalmuk 1,0 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 0,74 százalékkal 467,50 forintra gyengült, forgalma 652,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,59 százalékkal 6735 forintra csökkent, a részvények forgalma 420,1 millió forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!