A tőzsdemutatók keddi gyengüléséhez hozzájárult az is, hogy továbbra sem világos: az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed szerdai kamatdöntő ülésén miképp dönt.

Rontotta a befektetői hangulatot a nyersanyagárak csökkenése is. Az európai bányaipari részvények mozgását követő index 2 százalékos mínuszban zárt.

Egy kedden ismertetett felmérés szerint a britek 47 százaléka szavaz június 23-án az Európai Uniótól történő elszakadás mellett és csak 40 százaléka támogatja majd a bennmaradást.

A londoni FTSE-100 2,10 százalékos, a frankfurti DAX-30 1,33 százalékos, a párizsi CAC-40 pedig 2,21 százalékos mínuszban fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 2,13 százalékkal, a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója pedig 1,86 százalékkal gyengült.

A vezető európai tőzsdék zárásakor, közép-európai idő szerint 17.30 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1,25 százalék (63 cent) csökkenéssel 49,72 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!