Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank részvénykereskedője az MTI-nek elmondta: eladói nyomás uralkodott a BÉT-en, ennek egyik oka, hogy az elmúlt hetekben sokat emelkedett a magyar tőzsde, ezt kompenzálta a piac.

Nagy András, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője az M1-en kifejtette: szerdán a Mol egyik nagy tulajdonosa bejelentette, 7,5 millió részvényt értékesít, 18 700 forintos árfolyamon, kötvényátváltási ügyletben, így a magasabb jelenlegi árfolyam miatt eladói nyomás alakult ki az olajvállalat részvényeire.

Ballai Zoltán elmondta, gyakorlatilag minden meghirdetett kötvényre érkezett visszaváltási ajánlat. A szakértő a jövő héten emelkedésre számít a Molnál.

Nagy András szólt arról is, hogy a JP Morgan célárat emelt a Richterre, ami 25 százalékos felértékelődési potenciált jelent, ennek ellenére csökkent a gyógyszeripari papír árfolyama.

A Mol árfolyama 2,05 százalékkal 19 800 forintra csökkent, 14,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 1,88 százalékkal 8093 forintra esett, forgalmuk 4,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1,03 százalékkal 480 forintra gyengült, forgalma 698,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 1,05 százalékkal 6570 forintra csökkentette értékét, a részvények forgalma 2,7 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!