Ennek hatására az előző héten jelentős korrekciós emelkedést bemutató euró ismét gyengült a dollárral szemben. Mintegy 1 százalékos erősödés hatására az 1,31-es szint alá csúszott be a keresztárfolyam, ami egyelőre csak egy kisebb korrekciónak tekinthető, kérdés, hogy ez így is marad az uniós csúcsról érkező hírek hatására.

A forint árfolyamán csak haloványan látszott meg a rossz hangulat, az euróval szemben ugyanis 0,5 százalékot veszített erejéből a magyar fizetőeszköz, ami 295 forintos eurót jelentett. Ezzel a teljesítményével a forint együtt mozogott a cseh koronával, és egy picivel jobban a lengyel zlotynál.

A dollárral szemben az euró/dollár kereszt mozgása miatt viszont 1,4 százalékkal gyengült a forint, ami 225,50 körüli árfolyamot takart. A svájci frank 245 forint környékén állt délután, ami 0,8 százalékos frank erősödést mutatott a forinttal szemben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!