Mozgalmas napon van túl a forint, az euróval szemben a magyar deviza 296 és 299,50 közötti sávban mozgott. Délután fél öt körül 299 forinton jegyezték a közös európai pénzt  - mondta Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank devizapiaci kereskedője. A dollárt 226,65, a svájci frankot 241,30 forinton jegyezték, 1,32 dolláros euróárfolyam mellett. A szakember szerint az EU-ban is és az USA-ban is emelkednek a hozamok, ami - a magyar hozamelőny mérséklődése mellett - portfolióátrendezésekben is jelentkezik.

A régiós devizák között a forint gyengült a legnagyobb, 1,3 százalékos mértékben az euróval szemben. A zloty 0,8, a román lej 0,2, míg a cseh korona 0,6 százalékkal járt az előző napinál gyengébb szinteken, ami a lengyel fizetőeszköz esetében 4,27 zlotys, román esetében 4,53 lejes, a cseh pénz esetében 25,7 koronás euróárfolyamot jelentett fél öt körül.

QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!