Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 29,50 pontos csökkenéssel, 32 873,12 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,09 százalékkal gyengült.

Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője stagnálásra számít a BÉT-en, érdemi mozgások nélkül. Az elemző szerint vélhetően kivárás jellemzi majd a kereskedést.

Mindezt azzal magyarázta, hogy szerdán az európai piaczárás után derül majd ki az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed kétnapos kamatdöntő ülésének eredménye, valamint, hogy szintén az esti órákban lesz majd egy televíziós vita a francia elnökválasztás még versenyben lévő két szereplője - Emmanuel Macron független, centrista politikus és Marine Le Pen radikális jobboldali jelölt - között.

Mindezek azonban már inkább a csütörtöki kereskedésre lehetnek hatással - vélte az elemző.

A vezető részvények közül az OTP továbbra is egy szűk sávban 8000 és 8400 forint között mozog. A Magyar Telekom és a Richter esetében pedig szintén stagnálásra számít.

Kiss Mónika, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzőjének kommentárjában kifejtette: alacsonyabb forgalom mellett vegyes nyitásra számít. Várakozó álláspontra helyezkedtek a magyar részvényeket tekintve a befektetők, ugyanis a következő hét végéig valamennyi blue chip közzéteszi gyorsjelentését. Az első jelentés péntek hajnalban érkezik - tette hozzá.

A Mol közölte finomítói és egyéb árrés adatait, amelyek szerint a vállalat hordónként 6,8 dollár áprilisi finomítói marzsról és tonnánként 582,8 euró petrolkémiai árrésről adott számot. Az áprilisi finomítói adatok erősnek mondhatók, de a kereskedésre vélhetően nem lesz jelentős hatása.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,16 százalékos csökkenéssel, 32 902,62 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 13 milliárd forint volt. A Mol 1,06 százalékkal 21 420 forintra gyengült, 3,8 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények  0,90 százalékkal 8160 forintra erősödtek, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,21 százalékkal 482 forintra nőtt, forgalma 470,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama  0,60 százalékkal 6920 forintra esett, forgalmuk 1,8 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!