Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A többségében gyenge negyedéves vállalati eredmények ellensúlyozták a szolid GDP-növekedés hatását. Az Intel óvatosan ítélte meg az idei kilátásokat, az Exxon Mobil pedig 2,2 százalékkal esett mert a nyereség és a bevétel elmaradt a várakozásoktól. A jövő héten újrainduló amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások sikere adhat lendületet a piacnak - mondják befektetők.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,14 százalékkal, az S&P 500 0,13 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,46 százalékkal csökkent a kereskedés első negyedórájában.

Csütörtökön vegyesen zárt New York. A DJIA 0,51 százalékkal, az S&P 500 0,04 százalékkal csökkent, a Nasdaq pedig 0,21 százalékkal emelkedett.

Az olajpiacon csökkentek az árak. Csütörtökön átmenetileg felszöktek a jegyzések, miután Németország és Lengyelország felfüggesztette a Barátság kőolajvezeték északi ágán érkező orosz olaj átvételét, mert szennyeződés került a vezetékbe. Később azonban megindultak a nyereségrealizáló eladások, és az árak csökkenésnek indultak. A vezeték kapacitása napi 1 millió hordó, a globális kereslet mintegy 1 százaléka, és kereskedelmi források szerint 700 ezer hordó orosz olaj nem jutott el a piacra. Oroszország azt a tájékoztatást adta, hogy április 29-ig elhárítja a problémát és újraindulhatnak a szállítások.

Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) ára 25 centtel 64,96 dollárra ment le. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus jegyzése 11 centtel 74,24 dollárra csökkent.

A dollár árnyalatnyit gyengült. Az euró kora délután 1,1145 dollár körül forgott a reggeli 1,1129 dollárral szemben.

Az arany ára felfelé mozdult el, miután néhány meglepően gyenge európai és dél-koreai makroadat ismét előtérbe tolta a növekedési kockázatokat. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1280,77 dolláron jegyezték az azonnali piacon, 0,3 százalékkal magasabban, mint előző este - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!