Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 30 vezető iparvállalat Dow Jones (DJIA) indexe 0,25 százalékkal, az S&P 500 0,14 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite indexe pedig 0,10 százalékkal gyengült a nyitást követő percekben.

A piac változatlanul Eric Rosengren bostoni Fed-elnök pénteki nyilatkozatának hatása alatt áll. Az amerikai tartalékbank monetáris politikai döntéshozó testületének, a nyíltpiaci bizottságnak (FOMC) a tagja azt mondta, hogy az alacsony kamatok növelik az amerikai gazdaság túlhevülésének a veszélyét, ezért kamatemelésre van szükség. A befektetők megkezdték a kockázatosabb eszközök eladását, mert most már nem zárják ki, hogy a Fed akár ebben a hónapban emeli az irányadó kamatot.

Növeli az idegességet Hillary Clinton betegsége, ha a demokrata elnökjelölt egészségi állapota nem javul megnyugtatóan, akkor nőnek Donald Trump esélyei, ez viszont nincs a piac ínyére. Pénteken eséssel zárt New York. A DJIA 2,13 százalékkal, az S&P 500 2,45 százalékkal a Nasdaq Composite pedig 2,54 százalékkal csökkent.

Az olajár erős nyomás alá került, miután tovább emelkedett a termelő amerikai kutak száma, továbbá az OPEC közölte, hogy jövőre is a termelés emelkedésére számít, mert az olajkartellen kívüli termelők újabb kutakat helyeznek üzembe. Kora délutánig a New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordójának (159 liter) ára 82 centtel 45,06 dollárra esett. A globális referenciaminőség, az északi-tengeri Brent típus ára 87 centtel, 47,14 dollárra ment le. A dollár kissé erősödött. Az euró kora délután 1,1221 dollár körül forgott. Az aranypiac stabil volt. A fém unciáját (31,104 gramm) kora délután 1327,23 dolláron jegyezték az azonnali piacon. A NYMEX-en decemberi határidőre 0,3 százalékkal 1330,70 dollárra csökkent az arany ára.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!